Ingrediente:
Pentru chec:
- 5 oua
- 5 linguri ulei
- 250 g zahar
- 250 g faina
- 3,4 lingurite ness
Pentru umplutura:
- 250 g frisca lichida
- 250 grame ciocolata de menaj (sau ciocolata cu lapte)
- 3 lingurite ness
- 4,5 linguri dulceata (in functie de preferinta; eu am folosit de caise)
Preparare: Pentru blat: Se bat albusurile spuma tare cu 5 linguri de apa rece, se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Separat se mixeaza galbenusurile cu nessul dizolvat in putin apa si cu uleiu, apoi le torni treptat peste albusuri. Incorporezi faina usor, amestecand de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava de chec unsa si tapetata si se da la cuptor. Se lasa la racit in tava si se taie pe lungime, in
2.Se pune frisca lichida, nessul si ciocolata pe foc si se lasa pana se topeste, fara sa dea in clocot. Se ia vasul de pe foc, se lasa la racit bine si se bate energic cu mixerul pana capata volum. Ar fi bine sa fie pregatita de seara si a doua zi o batuta cu mixerul.
Se opreste un sfert din crema. Se unde blatul de jos cu dulceata si apoi crema. Dupa ce se pune si blatul de sus, se acopera cu crema pastrata si se introduce la frigider pentru cateva ore.