Preparare: Se separa ouale; albusurile se bat spuma cu un praf de sare si de preferinta intr-un bol de sticla, perfect curat si uscat. Se adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si se amesteca totul foarte bine cu o spatula/lingura (nu cu mixerul), de jos in sus, usor, pana se incorporeaza albusurile.
Se adauga faina amestecata cu cacao (in prealabil cernute) si praful de copt. Se amesteca usor intreaga compozitie.
Se toarna aluatul intr-o forma de tort cu diam. de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace blatul timp de cca. 35 de minute. Se lasa la racit apoi si se taie pe jumatate.
Se pregateste siropul punandu-se toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert. Din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Pentru crema, se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care se adauga galbenusurile, rand pe rand, si cacaua, Se mixeaza bine pana se obtine o crema spumoasa.
Se aseaza pe un platou prima jumatate de blat. Se insiropeaza bine cu siropul rezultat apoi se adauga trei sferturi din crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat deasupra cremei si se insiropeaza din nou. Se glazureaza cu crema ganache.
Preparare crema ganache: Intr-un vas se pune frisca lichida. Cand fierbe se stinge focul si se adauga pliculetul de ness. Dupa 30 minute se pune iar la foc impreuna cu ciocolata rupta in bucatele. Se acopera tortul imediat.
Tort Amandina
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: andreiamanda
Mesaj:
andreiamanda
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.