Preparare: Spalam cartofii si ii punem la fiert. Ii incercam cu furculita si, atunci cand cartofii se inmoaie, ii scoatem din apa si ii lasam la racit. Tinand cont de faptul ca la sfarsit vom praji chiftelele de cartofi, nu este neaparat necesar sa fierbem foarte bine cartofii. Dupa ce s-au racit, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica. Intr-un vas incapator punem cartofii rasi si adaugam 200 g telemea rasa, cele doua oua, patru linguri cu faina, legatura de patrunjel tocata si ceapa (pentru a fi siguri ca nu va ramane cruda, pentru chiftelele de cartofi va trebui sa tocam ceapa foarte marunt). Amestecam bine toate ingredientele, apoi gustam si mai adaugam putin piper si sare (dar numai dupa ce gustam si simtim ca mai este nevoie, asta deoarece branza telemea este destul de sarata). Formam chiftelele de cartofi presand (turtind) intre palme bucatele de marimea unei nuci din compozitia obtinuta mai sus. Compozitia chiftelelor este destul de lipicioasa, deci este recomandat sa avem mainile pudrate cu faina in timp ce le modelam. Prajim chiftelele de cartofi formate la foc mediu (daca focul este puternic, chiftelele nu se vor praji suficient in interior). Le lasam cateva minute pe ambele parti, pana cand incep sa se rumeneasca. Dupa ce la scoatem, le asezam pe cateva servetele (pentru a absorbi surplusul de ulei).
192481_174451456029494_345608703_o
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: andreiamanda
Mesaj:
andreiamanda
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.